Praktijk Heelkruid

Praktijk Heelkruid

Gezondheid via de natuurlijke weg - kruidentherapie & voetreflexmassage+


In mijn praktijk kan ik je helpen met specifieke gezondheidsklachten. Doormiddel van voetmassage's en het inzetten van planten kunnen je klachten verminderen of verholpen worden.


Door het masseren van de voeten kom je ten eerste in ontspanning. En dat is belangrijk want je lichaam heeft dat nodig om tot verandering te kunnen komen. Er worden stoffen zoals oxitocine aangemaakt, 'het knuffel- anti stresshormoon', en het maakt endorfinen vrij, dat maakt dat je minder pijn ervaart en je stemming verbeterd wordt.


Door specifieke gebieden op de voet en het onderbeen te masseren kunnen specifieke klachten aangepakt worden.


Door bepaalde planten/kruiden in te zetten die bij jou passen, wordt je lichaam gevoed of er wordt de juiste reiniging op gang gezet. Door planten in te zetten krijgt het lichaam en de geest de juiste stimulans voor verandering. Denk aan planten in te nemen als druppels in water of uitwendig als fijne zalven.

Behandelingen

Als je ziek geworden bent, of een lastige, pijnlijke klacht ontwikkeld hebt, is mijn eigen ervaring dat aandacht daaraan geven, de eerste stap naar heling is. Aandacht hebben voor jezelf en datgeen wat je opgelopen hebt. Terwijl je denkt dat je opeens een zere knie hebt of een hoofdpijn die steeds vaker terugkomt kan het zo zijn dat er al langere tijd iets opgebouwd heeft in je lichaam.


Via een massage van de voeten, waarbij gericht gemasseerd wordt op reflexzones die corresponderen met organen, wordt het zelfgenezend vermogen gestimuleerd. Doordat het lichaam tot rust komt en er gericht gewerkt wordt aan je klacht zul je verbeteringen gaan merken. Mijn opleiding Voetreflexologie+ heeft zowel de Westerse als Chinese geneeskunde als uitgangspunt, er wordt een combinatie gemaakt van deze twee zienswijzen.


Het inzetten van planten/kruiden kan gezondheid brengen voor je lichaam en geest. Sinds mensenheugenis gebruiken we planten uit de natuur, we hebben er een grote verbintenis mee. Planten werken zacht maar krachtig in op ons lichaam, meestal zonder vervelende bijwerkingen te geven. In een consult bespreken we je klachten en kies ik de juiste plant voor jou uit. Deze neem je dan in als tinctuur (druppels in een glas water), of als je een echte theeliefhebber bent, als thee. Het ligt ook aan de klacht die je hebt. De tincturen bevatten de hele plant, met allerlei inhoudsstoffen, er worden geen verdunningen gebruikt.


De behandelingen zijn nog niet vergoedbaar maar ik ben wel aangesloten bij het CAT, een beroepsvereniging voor complementaire zorg. Lees hier meer voor regelgeving en mijn privacy.


Het is belangrijk dat als je een klacht hebt, je eerst naar je huisarts bent gegaan voor een juiste diagnose en dan bepaald hoe je je klacht verholpen wilt hebben. 


Deze complementaire zorg vervangt de reguliere geneeskunde niet. Als je medicijnen gebruikt kan het zijn dat fytotherapie/kruidengeneeskunde niet ingezet kan worden. 


Kosten

Kruidenconsult 60 euro

Voetreflexologie+ behandeling 45 euro

Combinatie kruiden en voetreflex; gericht werken aan uw klacht 50 euro per keer, reeks van 6 behandelingen


Over mij

Na mijn opleiding Culturele en Maatschappelijke Vorming en werkzaam te zijn in de kinderpsychiatrie heb ik ongeveeer tien jaar geleden mijn diploma behaald voor de kruidenvakopleiding. Ik ben in het gelukkige bezit van een grote tuin waar ik allerlei medicinale planten verzamel. In 2019 heb ik mijn medische basiskennis behaald en ik zit nu in het derde jaar van de voetreflexplus opleiding van Total Health. In deze opleiding leer ik de Westerse geneeswijzen maar ook de Chinese geneeswijzen. Hierdoor ontvang je hele mooie en krachtige massages.Welkom in praktijk Heelkruid!

Vrouwen met PMDD

PMDD staat voor het Premenstrueel dysforie syndroom. Vrouwen ervaren dusdanig klachten voordat de menstruatie begint (ongeveer vanaf de eisprong) dat het dagelijkse leven enorm beinvloed wordt. Na ongesteld te zijn geworden verdwijnen de klachten weer. Het is een cyclische stemmingsstoornis waarbij er een heftige negatieve reactie optreedt op het natuurlijk dalen en stijgen van hormonen. Het is dus geen disbalans van hormonen. Ongeveer 80% van de vrouwen heeft in mindere of meerdere mate last van PMS, ongeveer 5-8% van de vrouwen (naar schatting) heeft PMDD. Wat zijn de symptomen van PMDD; 


 • Stemmingswisselingen/emotionele veranderingen (bijv. plotseling verdrietig of huilerig, gevoeligheid voor afwijzing).
   
 • Prikkelbaarheid, woede of toegenomen innerlijke conflicten.
   
 • Depressieve stemming, gevoelens van hopeloosheid, zich waardeloos of schuldig voelen.
   
 • Angst, spanning of gevoelens van opgefokt of gespannen zijn.
   
 • Verminderde interesse in gebruikelijke activiteiten (bijv. werk, school, vrienden, hobby's).
   
 • Moeite met concentreren, focussen of denken; hersenmist.
   
 • Vermoeidheid of weinig energie.
   
 • Veranderingen in eetlust, hunkeren naar voedsel, te veel eten of eetaanvallen.
   
 • Hypersomnia (overmatige slaperigheid) of slapeloosheid
  (moeite met in slaap vallen of in slaap blijven)
   
 • Overweldigd of onbeheerst voelen.
   
 • Lichamelijke symptomen zoals gevoelige borsten of zwelling, gewrichts- of spierpijn, opgeblazen gevoel of gewichtstoename


Als je tenminste 5 van bovenstaande symptomen hebt kan het zijn dat je PMDD hebt. Bovenstaande lijst komt van Stichting PMDD Nederland en op deze website vind je meer informatie over PMDD; www.pmddnederland.nl


Voor de opleiding die ik volg ga ik een klein onderzoek doen met als onderzoeksvraag;


wat is het effect van voetreflex+ voor vrouwen* die maandelijks last hebben van sombere gevoelens in de laatste week voor de menstruatie, dusdanig dat het dagelijkse bezigheden belemmert.


* vrouwen in de leeftijd van 20 t/m 40 jaar ongeacht of zij de pil gebruiken of een spiraaltje dragen. Vrouwen zonder diagnose van depressie. Deze sombere gevoelens verdwijnen weer na ongesteld te zijn geworden.


Ik licht dus vooral de somberheid uit en heb het niet direct over PMDD omdat deze term voor veel vrouwen nog onbekend is.


Het onderzoek bevat het invullen van een aantal vragen en het ontvangen van 5 gerichte voetreflexbehandelingen. 


Mocht je jezelf herkennen in het bovenstaande en lijkt het je fijn mee te doen, of heb je vragen erover stuur mij dan een mailtje of bel met onderstaand nummer.